## Wednesday, October 31, 2007

### Luck's Growing Post

The water stations are blue and food wagons are brown we divided th km by the denminator.
which is bigger 1/2+1/6 or 1/4+7/12

1/2 is 30 mins 1/6 is 10 mins 40 plus 10 is 40 mins

1/4 is 15 mins 7/12 is 35mins 15+35=50

40 is less than 50 1/4+7/12 is larger

To find how many kilometres to next water station or anything else we divided the amount of total km by the denominator of each fraction eg water station every 1/12 of the way.

60/12 =5 water stations every 5km

www.visualfractions.com/Games.http
Grandpy hides behind the bush and you have to guess what fraction of yhe bush he is hiding behind.

16/4=4

1/2 +1/4 is not 2/6 why not
You do not add the denomnators togehter you only add the numerators together once they have a common denominator.

I give myself a 29 out of 35.

### Jasmine's growing post

1 half plus 1 sixth is smaller than 1 fourth plus seventh twelves because, think of a clock and and 1 half is 30 minutes plus 1 sixth is 10 minutes which is 40 minutes all together and 1 fourth is 15 minutes and seventh twelves is 35 minutes which is 50 minutes. So that means that 1 fourth plus seventh twelves is bigger than 1 half plus 1 sixth.

Can't find bike race picture

## Tuesday, October 30, 2007

### Katarina's Blogging for Blogging

- What was the hardest thing about this unit?

I did not find this unit to be hard at all, but I found some of the work we did to be very annoying.
It was mostly the fractions that were harder to convert, or some of the sub questions that required more thinking about. Not that I don't like thinking and doing math, but I think that everyone would agree that the sub questions where we had more than one extra person to divide the subs by to be annoying. Like instead of 8 people and 7 subs, having 7 subs and 10 people. Grrr...

- What do you understand now that you did not understand before?

I think that I found some new ways to solve problems. I used to solve everything the same way, and I found that my way of solving problems was not always the most efficient thing.

- If you had to teach your parents about fractions, what would it be and how would you do it?

I would show my parents how to use clocks, and how to convert fractions into time, such as 2/5 of an hour would be 24 minutes.
I would do this by drawing them purdy pictures in which their old eyes could easily understand. ^_^

## Thursday, October 25, 2007

### Charity's Blogging on Blogging

What was the hardest thing about this unit?
Showing 1/5 and 1/10 on the clock because you have to get the percise location.

What do you understand now that you did not understand before?
Showing the clock method because before I just showed my work by using the rectangles.

If you had to teach your parents something about fractions what would it be and how would you do it?
I would teach my parents how divding and fractions are related. I would show it and prove it to them by either drawing a rectangle and dividing it or drawing a clock and dividing it.

### Jocelyne's First Growing Post

3.

4. 60 divided by 6 equals 10 minutes and 60 divided by 3 equals 30 minutes
add them together and you get 40 minutes. or 40/60
--------------------------------------------
60 divided by 12 equals 5 then you times 5 by 7 which equals 35 minutes and 60 divided by 4 equals 15 minutes.
add them together and you get 50 minutes or 50/60

the larger one is 50/60 or 7/12 + 1/4

-----------------------------------------------
Bike race by Joceyne and Chaseley

5.What me and chaseley did was that we divided how many kilometers that were in the race by how many kilometers where the resting points or food wagons and stuff were. And we marked the points and stations with different colours like juice and snacks were green and resting points were purple.

6. http://www.primarygames.com/fractions/1a.htm
What you have to do in this game is that you have to figure out how much of the pizza is left in fractions. What i think is good about this game is that you get to learn your fractions and its easy because you already know how do do it because its almost the same thing as doing the clock.

7. What I did to get a twelfth, sixth, and third in my bike race was I divided 60 by 12, 6, and 3 . The pattern I saw was that 12, 6, and 3 were just all multiples of eachother.

8. 16 : 1/4 of 16 is 4 because you have to divide the denominator which is 4 by 16 which equals 4. And you could double check by multiplying 4 by 4 and it will equal 16. Then 3/4 of 16 is 12 because since you already know what 1/4 of 16 is then you just have to multiply 4 by 3 because 4 is 1/4 of 16 then when you multiply it by the numerator of 3/4 then it gives you 3/4 of 16 which is 12.

9. 4/12 + 1/3 < 1/4 + 10/12

1/12 is 5 mins because 60 divided by 12 is 5 then you multiply 5 by 4 to get 4/12 which is 20 mins then you add 1/3 which is 20 mins because 60 divided by 3 equals 20 then you have to add 20mins + 20mins which is 40mins.

1/4 is 15 mins because 60 divided by 4 is 15 then you add 10/12 which is 50 because you divide 60 by 12 which is 5 then you times it by 10 to get 50mins. Then you add 15 and 50 which is 65 mins.

65 mins is larger than 40 mins.

### Robbie's First Growing Post

1/2 + 1/6 or 1/4 + 7/12

We change them into clocks and did the work. We found out that

1/2 + 1/6 < 1/4 + 7/12
Robbie's Bike Race

We had to label stuff. We did long division
The patterns we saw for twelfth, sixth and thirds, we saw that 1/12 is half of 1/6 and 1/6 is half of 1/3.

Robbie's Bike Race We had to label stuff. We did long division.The patterns we saw for twelfth, sixth and thirds, we saw that 1/12 is half of 1/6 and 1/6 is half of 1/3.
The game I found was http://www.mrnussbaumgames.com/pizza_game/index.html this game is putting pizza toppings on a pizza. Theres diffrent sizes of pizzas and you have to full out an order.

2 diffrent ways to get 3/4 of 16 is you divide 16 by 4. Which equals 4, then you times it by 3 to equal 12 and thats 3/4 of 16.A second way to get it is find half of it which equals 8 then half 8 equals 4 then 8 + 4 = 12

7/12 + 1/2 you change them into clocks. 1/12 of 60 is 5 minutes times 7 then = 35 minutesthen 1/2 of 60 they equal 30 minutes35 minutes + 30 minutes= 65 minutes

## Wednesday, October 24, 2007

### Zedrick's First Growing Post

1/4 and 7/12 is bigger cause, 1/4 equals 15 mins and 7/12 equals 35 mins
15+35=50 mins
1/2 and 1/6 is smaller cause, 1/2 equals 30 mins and 1/6 equals 10 mins
30+10=40 mins

### Zedrick's Blogging on Blogging

1)the hardest thing about the unit?-Is using the clocks
2)What do you understand now that you did not understand before?-How to use the clocks
3)If you had to teach your parents something about fractions what would it be and how would you do it?-I would teach them how to use the clock and I would teach them by using the clocks

### Catfood and Fractions?

Here are the posters from today's math congress. I hope you will go to voicethread and leave a comment. We have a class account. spmath@yahoo.com
and the password is room## where you have math. In your comment talk about the strategy and what you understand. You need to pick a picture to talk about at voicethead, then comment.

Or you can comment on these slides from today's class.

| View | Upload your own

Have a great day off. Please comment and complete your growing post!!

Here are the slides from today.

## Tuesday, October 23, 2007

### Charity's First Growing Post

In this picture I first divided 60 into4 equal pieces which gave me 15. Then I divided 60 into 12.That gave me 5 so it is 5 minutes for each piece and since it says 8/12 I shaded seven pieces in. So to make it easier the question really is 15+45 and the answer is 55/60.

For the 1/2+1/6 question you firstly divide 2 into 60 which gives you 30. Then you divide 60 into 6 which gives you 10. Now you just add 30 and 40 which gives you 40/60.

And Finally you look at both answers and see which one i greater which is 55/60.

In this picture me and Alley's stradegy was to first divide how many kilometeres in the whole bikerace and how much of the way you are going.You would then get your answer of how many kilometeres there is.

The website that I went on is http://www.vectorkids.com/vkfractions.htm.
This game is very good if you are in elementary school and if you are trying to make fractions fun. But it is also fun for junior high because it is fun when you time yourself in answering the questions,and it is fun if you are trying to race a friend or a group of friends.

I calculated these positions by dividing the whole number amount of kilometres and 12,6,and 3. The patterns that I saw where that 12 6 and 3 are related and they all ended up at the same place.

1/3 and 1/2 does not equal 2/5 because if you find the greatest common multiple for the denomenator then what ever you do to the bottom you must do to hte top.
Another way you could do it is the clock way which is:1/3 of 60 minutes equals 20 and then 1/2 of 60 equals 30 then you just add them together which gives you 50/60 or 5/6.

Total 35/35. I gave myself this mark because I showed my work on the question and I followed the instuctions. Also my work is organized.

## Monday, October 22, 2007

### Jessica's First Growing Post

Which set of fractions is larger?
1/2 + 1/6 or 1/4 + 7/12 ?
To explain this answer the easiest way, draw a clock.

• 1/2 is the easiest to answer because 1/2 equals half, so divide the clock into 2 pieces. Half of (an hour) 60 minutes is 30 minutes.For 1/6 you could find an answer two simple ways. You could divide the clock into 6 equal sections and get 10 minutes. OR you could multiply the denominator by 10 so it equals 60. Then what you multiply to the denominator you have to multiply to the numerator so then 1 x 10 = 10 minutes.
So 1/2 + 1/6 = 10 + 30 which equals = 40 minutes.
• To find what 1/4 is, you could use two ways. 1) You could divide the clock into 4 equal parts and you find the answer is 15 minutes. 2) You could change the denominator into 60. So 4 x 15 =60, then what ever you do to the denominator you do to the numerator, so 15 x 1 = 15 minutes. For 7/12, you could change the denominator to 60. so 12 x 5 = 60. Then what ever you do to the denominator you do to the numerator so 7 x 5 = 35 minutes. Finding the answer by using a clock, you could just count to fives all the way to 7 and the answer you get is 35.

So 1/4 + 7/12 = 15 + 35 which equals = 50 minutes.

40 is obviously smaller than 50. So 1/4 + 7/12 is bigger than 1/2 + 1/6.

http://www.woodlands-junior.kent.sch.uk/maths/fractions/index.htm

^ i think this fraction website that I found on google is pretty cool because it shows different ways to change decimals into whole numbers, and you get to play games on it so its fun.

Go back to your picture of the bike race. Tell us all about how you calculated the Km positions at a twelfth, sixth and a third. did you see any patterns?
- For the bike race to find the kilometer markers , we divided 3 into 60 and that equals 20 . Then we divided 20 by 2 , which is 10 , because 1/6 is half of 1/3. Then we divided it by 2 again because 1/12 is half of 1/6. So 60 divided by 3 = 20, 60 divided by 6 = 10 and 60 divided by 12 = 5. I think thats the easiest way to explain how we marked the race.

What are 2 different ways to find a quarter and 3/4 of a number. Use one of the following 16, 22, or 110. Two different ways to find 3/4 of 16, 22, 110

To get 2 ways 1/2 of 110 and 3/4 of 110 is to divide the numbers.
1. 110 divided by 2 equals 55
So then 55 divided by 2 = 27.5 (that equals to 1/4)
Then you go 110 - 27.5 = 87.5 (that equals 3/4)
2 . Another way is to use this formula = numerator divided by 4 x 3.

9. Explain why 1/4 isn't larger than 7/12

1/4 is smaller than 7/12 because when you explain it on a clock it's pretty simple to see that 7/12 is way larger. But if I had to describe it in word form, i would know that 15 is 1/4 right away because if you divide a clock into 4 equal parts, it's 15 minutes. and then for 7/12 you find out what do you times 12 by to get 60, and thats five. so 7 x 5 = 35 minutes.

## Sunday, October 21, 2007

### Liezl's First Growing Post

3. to get 1/2 of 60 you go 60 / 2 = 30 minutes. to get 1/6 of 60 you go 60 / 6 = 10 minutes. 40 minutes or 40/60 or 4/6 all together to get 1/4 of 60 you go 60 / 4 = 15 minutes. to get 7/12 of 60 you go 60 / 12 = 5 times 7 because its 7/12 so 5 times 7 equals 35 mintues. 50 minutes or 50 / 60 or 5/6

4.Find your picture of your final project "The Bike Race Fundraiser" at flickr

6. Do a google search for fraction games. Find a good site and write a review of the game. Tell everyone what is good about this site. You also need to create a link to the site.
http://www.mrnussbaumgames.com/pizza_game/index.html

I think this fraction game is interesting because you get to put toppings on a pizza.
7. Go back to your picture of the bike race. Tell us all about how you calculated the Km positions at a twelfth, sixth and a third. did you see any patterns?
I counted every twelfth, sixth and third of the way. The pattern I saw is that 3 is the half of 6 and 6 is the half of 12.
8.What are 2 different ways to find a quarter and 3/4 of a number. Use one of the following 16, 22, or 110.

Two different ways to find 3/4 of 16, 22, 110
1. N/4 x 3 = __
2. 16/2 = 8 8/2 = 4 Then you take 8 and add it to four.
22/2 = 11 11/2 =5.5 11+ 5.5 = 16.5
110/2 =55 55/2 =27.5 55+ 27.5 = 82.5

### Dhonell's First Growing Post

to get 1/2 of 60 you go 60 / 2 = 30 minutes.
to get 1/6 of 60 you go 60 / 6 = 10 minutes.
40 minutes or 40/60 or 4/6 all together
to get 1/4 of 60 you go 60 / 4 = 15 minutes.
to get 7/12 of 60 you go 60 / 12 = 5 times 7 because its 7/12 so 5 times 7 equals 35 mintues.
50 minutes or 50 / 60 or 5/6
_______________________________

1. Our bike race has trees and a bench i like that.
2.Our bike race also shows how we did the chop suey way to get our answers for the kilometer markers
__________________________________________
7.(it was here) For the bike race , to find the kilometer markers , we did 60/3=20 then we divided that by 2 because 1/6 is half of 1/3. then we divided it by 2 again because 1/12 is half of 1/6. so 60 / 3 = 20, 60 / 6 = 10, 60 / 12 = 5.
________________________________________
http://www.gamequarium.com/fractions.html is a site where they teach you some fractions and some fraction games. in this site, you can chose from an assortment of games, some games that other people have chosen and some that people havn't. you can also chose between what do you want to learn about fraction. i give this site 4/5. Its a pretty good site overall.
_________________________________________
To get 2 ways 1/2 of 110 and 3/4 of 110 is to do the chop thing.
To get 1/4 and 3/4 of 110.
110 / 2 = 55 55 / 2 = 27.5 thats 1/4
then you go 55+27.5=82.5 thats 3/4
2nd way
110/4 = 1/4
110/4*3 = 3/4
__________________________________________
For the 'make your own fraction question' i chose the question why is 1/4 + 1/5 does not equal 2/9. I chose this one because it was the first question of the year and it was a surprise.
1/4+1/5 does not equal 2/9 .

I didn't want to use a calculator and i sort of don't know how to do long divison im serious i don't so yeah.
____________________________________________

### Carmen's first growing post

What jessica and i did was we divided the price by the number of cans to find out how much each can was then we multiplied the amount of cans by how much each can was and found out that maria's is cheaper than bob's.

http://www.minussbaugames.com/pizza_game/index.html was my website and the game i chose was tony's fractions. it was about pizza. what i would do was it gave you a size pizza then how many slices there were then tell you that i want 1/4 of it to be pepperoni or 4/6 of it to be mushrooms and the more orders you got right the more money you would get. this is a good website becuase you got to use the clock method like what we did in class and it is super fun.

http

What we did was we used the clock method for all the questions. then we put up the postings.
#6what we did to find out when to put the markings 12th 3rd and 6th was we divided it by sixty. 60/12=5 so we put a marking every 12th of the way. then 60/6=10 so we put a marking every tenth of the way. finally we did 60/3=20 so we put a marking every twentieth of the way.i didn't see any patterns. #7 the first way to find a quarter and three quarters in 16 is you split a circle into four equal peices then divide all of those peices until you get 16 then shade in 1/4 of the circle. i made sure all of the peices were equal. the second way to find out a quarter and three quarters is you first divide 16 by 4 to find out what a quarter is the you times the answer by three becuase thats how many peices you had to shade in.

### Kate's First Growing Post

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

(7.)How we got the Km Markings :

**1/12 of 60 = a clock has 60 minutes and is divided up into 12 equal sections; each section being worth five minutes so that means each twelth is 5 minutes

** 1/6 of 60 = Since the clock is divided up into twelve equal parts you can take what 1/12 is worth and times that by two. You can do that because 1/12 is half of 1/6 so if you know that 1/12 is 5 than 1/6 must be 10

**1/3 of 60 = Since 1/3 is half of 1/6 you take the value of 1/6 which is 10 adn times that by 2 = 20

The pattern is that the value of the fraction keeps doubling itself ( 5, 10, 20)

I played the Equivalant fractions game. I thought it really got you thinking if you were trying to do it with speed. Some of the questions are very simple but it still gets you thinking at a faster pace. What i liked about the site was all of the different games you could play depending on what you wanted to learn. There are many games like and intro to fractions, adding and subtracting fractions, and many more. The site is really good overall.

8. Two different ways to find 3/4 of 16, 22, 110
1. N/4 x 3 = __

2. 16/2 = 8 8/2 = 4 Then you take 8 and add it to four.

22/2 = 11 11/2 =5.5 11+ 5.5 = 16.5

110/2 =55 55/2 =27.5 55+ 27.5 = 82.5

9.

### Marlon's First growing post

1/4 and 1/7 is bigger than 1/6 with 1/2 because 1/4 on a clock is 15 mins with 1/7 is 35 mins. When you add those together you get 50 mins. 1/6 on a clock is 10 mins and 1/2 is 30 mins on a clock then when you add them together you get 40 mins. 50 mins is larger then 40 mins so 1/6 plus 1/2 is less than 1/4 plus 1/7.
6.http://www.geocities.com/enchantedforest/tower/1217/math1.html
7. I got a 12th by doing the karate chop to 60 which is 5, and i did the same thing for a 3rd which is 20. I got a 6th by divide 2 with the 3rd which is 5.
8.2 different ways to get a 1/4 and 3/4 of a number is to go N/4 * 3. Another way is to go n/4 -n.
9.1/4+1/2 does not equal 2/6. It does not equal 2/6 because 1/2 is already larger than 2/6 and 1/2 of 2/6 is 3/6.

### Katarina's First Growing Post

1/4 + 7/12 is larger than 1/2 + 1/6 because 7/12 of 60 minutes is 35 minutes ( 1/12 of 60 is 5), and 1/4 of 60 minutes is 15 minutes ( 15 x 4 = 60), and together they equal 50 minutes. 1/2 of 60 minutes is 30 minutes ( 60/2 = 30) and 1/6 of 60 minutes is 10 minutes ( 60/10= 6), which equals 40 minutes.

5. We put markers in for every place that we had to mark. Some of the markers that tell you how far you have gone are at the same places.

1. I found this site for fractions. http://www.jamit.com.au/fraction-games.ht
I played the improper fractions game. I think that some people have trouble converting improper fractions into mixed fractions, and I thought that this game was good because they gave you hints if you needed it. I'm really lame, but I thought that this game was fun ^_^

7. For a 12th marker, we went 60/12=5, therefore every 5km we would have to place a marker for every 12th of the race. For the 6th, we just doubled the answer because half of 12 is 6, and with fractions, and with fractions, the smaller the number, the bigger piece of the fraction, so every 10kms you would put a marker. For every 3rd, you would divide 60 by 3 which equals 20, so every 20kms you would put a 3rd marker. The pattern I noticed was that the distance the markers were to be placed often had a common denominator with another marker.

8. ¼ of 16.

Half of 16 is 8, and half of 8 is 4, so ¼ of 16 is 4. 4+4+4+4 or 4x4, equals 16.

9. 1/4 + 1/5.

If you think about money, 4 quarters make up a dollar, and each quarter equals 25 cents. 1/5 of a dollar is 20 cents, because 100/5=20. 25+20=45. Or, 25/100+ 20/100= 45/100.

3/4+1/2.

Three quarters equal 75 cents, because as I stated above, one quarter is 25 cents. Half of 100 is 50, because 100/2=50. When you add 75 cents to 50 cents, you get \$1.25, or 1 ¼.

### jordan's first growingpost

1 / 4 = 15, 60 divided by 4 is 15 . 7 / 12 = 35, 7/12 of 60 is 35 .

1 / 2 = 30 , 60 divided by 2 is 30 . 1/6 = 10, 60 divided by 6 is 10

-----------------------------------------------
Biycle race. 60 km.
Robie's and I

---------------------------------------------
For the bike race , to find the kilometer markers , we did 60/3=20 then we divided that by 2 because 1/6 is half of 1/3. then we divided it by 2 again because 1/12 is half of 1/6. so 60 / 3 = 20, 60 / 6 = 10, 60 / 12 = 5.

--------------------------------------------
http://pbskids.org/cyberchase/games/equivalentfractions/index.html
a site where it teaches you equivalent fractions.
it's pretty good site overall .

------------------------------------------
To get 2 ways 1/2 of 110 and 3/4 of 110 is to do the chop thing.
To get 1/4 and 3/4 of 110.110 / 2 = 55 55 / 2 = 27.5 thats 1/4then you go 55+27.5=82.5 thats 3/42nd way110/4 = 1/4110/4*3 = 3/4

-------------------------------------------

1/4 + 2/3 does not equal 3/7

1.Sixty divided in to four equal parts = 15
that means 1/4 equals 15

2. 60 divided into 3 equal parts = 20
but their are 2 parts, that means you have to multiply
20 by 2 , and that equals 40 .

3. then you add 15 + 40 which is 55/60 or 11/12
not 3/7 .

## Saturday, October 20, 2007

### Joelle's First Growing Post

1/4 + 7/12 is larger than 1/2 + 1/6 because on a clock, 1/4 is 15 minutes and 7/12 is 35 minutes. Together, both of them equals 45 minutes.

1/2 is 30 minutes on a clock and 1/6 is 10 minutes on a clock. Together, both of the fractions equals 40 minutes.

So that proves 1/4 + 7/12 is larger than 1/2 +1/6

______________________________________________________

### Chantal's Growing Post

1/4 + 7/12 is bigger than 1/2 + 1/6.
I got my answer by using clocks.

1/2 + 1/6
1/2 of 60mins is 30mins or 30/60, and 1/6 of 60mins is 10 mins or 10/60.
So I got 40 mins or 40/60.

1/4 + 7/12
1/4 of 60mins is 15mins or 15/60, and 7/12 of 60mins is 35mins or 35/60.
So I got 50mins or 50/60.

------------------------------
Chantal's Bike Race
We found that all of the stops were equivalent
to 60. We also saw that most of the stops were equivalent to each other.

------------------------------

http://www.vectorkids.com/vkfractions.htm

In this game it shows you a picture of a fraction drawn in a circle. You have to write the numerator and the denominator of the picture that it shows and it will give you a point if you are right and it won't if you were wrong. At the end it will give you a score out of ten.
I think this is a good site because it can help you do a better job at solving fractions and the numerator and the denominator.

------------------------------

I got every 5km for every twelfth of the way by dividing 60 by 12. I got every 10km for every sixth of the way because if you divide 60 by 6 it is 10. Than I divided the 60km into 6 groups of 10, and 6 goes into 3 twice so each group gets 20km, and thats how i found out every twelfth, sixth and a third of the way. A pattern that I saw for every twelfth, sixth and a third was that they are all equivalent fractions.
------------------------------
I chose the number 16.
You can use the choping way by cutting it into half and getting 8 and then chopping 8 into half and getting 4. Or you can just use division by doing 16 divided by 4.
------------------------------
One of the questions on the test was 1/3 and 1/2 does not equal 2/5. I used a clock so 1/3 of 60mins equals 20mins and 1/2 of 60mins equals 30mins. Than you add them together and you get 50/60 or 5/6.
------------------------------
I give myself a 31 out of 35 because I think I could have improved on some things and other things were done very well.

## Friday, October 19, 2007

### Anthony's First Growing Post

click "view show" to watch...
http://s20.photobucket.com/albums/b249/anthonydimaapi/?action=view¤t=2660dfdf.pbw
hightlight the link and watch its longer with more work...

1/2 of a clock is 30 minutes.1/6 of a clock is 10 minutes.30+10=40 minutes

7/12 of a clock is 35 minutes.1/4 of a clock is 15 minutes.35+15=50

50 minutes is bigger then 40 minutes. 50 minutes is bigger then 40 by 10.

---------------------------------------------------------------------------
Bicycle bike race
By: Dhonell and I

our bike race shows how we did the chop suey
to get the km markers, and our bike race is
very colorful.

http://www.jamit.com.au/fraction-games.htm

6.Fun fraction games here. It's a fun game i guess
try it out for yourself.

7.We did the chop suey thing to get the km markers.
60/3=20 half of that is 10 and half of 1/3= 1/6, and
you have that again to get 1/12=5.

8.To get 1/4 of 16 you go 16/4=4 then you times that by 3
to get 3/4 of 16 which equals 12. Multiply your answer from
1/4 three times because 1/4 would equal 1 out of 4 pieces, 3/4
is 3 out of 4 pieces. So 4 x3 = 12 (1/4 x 3 = 3/4).

9.The question similar to the test is 3/4 + 1/4 does not equal 4/8.
clock: 3/4 on clock is 45 minutes and 1/4 is 15 minutes. Add 45 and 15 and you get 60(minutes).
If you reduce 4/8 to the lowest point possible it's 1/2 which means 30 minutes.
3/4+1/4=60 minutes beats 4/8 = 30 minutes.

### Chaseley's First Growing Post

1/2 of a clock would be 30 minutes because 60 ÷ 2 = 30.
1/6 of a clock would be 10 minutes because 60 ÷ 6 = 10.
30 + 10 = 40 or 4/6

----------------------------------------------------------------

1/4 of a clock would be 15 minutes ( 60 ÷ 4 = 15 )
7/12 of a clock would be 35 minutes (60 ÷ 12 = 5 x 7=35)
15 + 35 = 50 or 5/6

so that means 1/4 + 7/12 is larger than 1/2 + 1/6.

5. One thing about our bike race is that we used a
legend to mark the stations so it would be more
organized instead of all over the place. Another thing
would be how we made the map. We labeled the
map by every km mark.

------------------------------------------------------
7. What we did for the bike race was divide how
long the bike race was (60 km) by how much every
km mark it was at. (eg . 60 ÷ 12 = 5 , so we marked every km marking
every time by counting by 5's.) thats also what we did with the third and sixth.
(third= 60 ÷ 3 = 20) (sixth= 60 ÷ 6 = 10) we also showed our work by using the
chopping method. we kept repeating this method when we
did the other stations too. I've noticed that when it is half way
through the race all the stations are in one place. same goes
when you are done the race. Another pattern would be when
we count by 5,10,20... and 20,40,60... etc.

6.http://www.funbrain.com/cgi-bin/fract.cgi?A1=s&A2=3&A15=1
This game is really great, its all about adding fractions together.
If you're not at good at adding fractions that much you can go
on easy. Theres also other kinds of games you can play like
subtracting fractions , dividing and many more.Its like everytime
you add a fraction you get a score! I think its good because in
class we all learned about how to add fractions.This is just another
way of adding fractions in a fun way.

8. one way of finding 3/4 of 22 would be:
1.) 22 ÷ 2 = 11
2.) 11 ÷ 2 = 5.5
3.) 11+5.5= 16.5

another way to find 3/4 of 22 would be:
1.) 22 ÷ 4 x 3 = 16.5

9. question: find which fraction is larger and show your work.
4/12 + 1/3 < 1/4 + 10/12
-------------------------------------------------------
60 ÷ 12 = 5 x 4 = 20 minutes
60 ÷ 3 = 20 minutes
20 + 20 = 40
**so 4/12 + 1/3 = 40/60 or 4/6
-----------------------------------------
60 ÷ 4 = 15 minutes
60 ÷ 12 = 5 x 10 = 50 minutes
15+50= 65
**so 1/4 + 10/12 = 65/60 or 1 hour and minutes
-----------------------------------------
if you compare the two 65/60 is larger than 40/60.

### Alley's First Growing Post

1/4 = 15 min. 1/2 = 30 min.
7/12 = 35 min. 1/6 = 10 min.
= 50 min. = 40 min.
1/4 + 7/12 is bigger than 1/2 +1/6 because 50 minutes is more than forty minutes.

Bicycle Race Picture :

by Charity and I

http://pbskids.org/cyberchase/games/equivalentfractions/index.html
This site is good because it is an educational site. And makes fractions fun to learn about.
In this game you compare the fractions you are working with you try to find what fraction goes with its picture. This is a good game if you think fractions are boring and dont really understand them because it makes fractions fun to learn about and easy. I f you think fractions are boring try this site it might change your mind.
http://pbskids.org/cyberchase/games/equivalentfractions/index.html

7. The way i added up the kilometeres was by adding the kilometers and distance together than dividing it. The pattern i seen was every stop there would be more than one station.

8. On way you can find 3\4 in 16 is 4 goes into it four times you can add it, multiply, and divide a fraction. the way i can find how a quarter goes into a number is take a numkbe eg. 4 - 16 4 goes into 16 4 times. 1\4 is a quarter so 4-16 would equal 4\4. another example is 4-22 4 goes into 22 it goes into 5 time and you have a left over of two so it would be 2\4 ...... i think

9.

### Dharyll's First Growing Post

1/2 of a clock is 30 minutes
1/6 of a clock is 10 minutes
Equals 40 minutes

7/12 of a clock is 35 minutes

1/4 of a clock is 15 minutes
Equals 50 minutes

1/4 and 7/12 is greater than
1/2 and 1/6
________________________________________

In our bike race we used symbols like chairs and juice box.
We also put a legend to for what the symbols mean.
There's different strategies, first, I divided 60 by 12/6/3 or you can
use the clock method. 1/12 of a clock is 5 minutes, 1/6 of a clock is 10 minutes
and 1/3 of a clock is 20 minutes. One pattern I found is when the 12 is
divided by 2 and the minutes is doubled. _________________________________________

Here's the website. There's many different games here, like Soccer
Shootout where you have to add or subtract fractions. The answer has to be
the lowest common numerator/denominator. It's a good website because there are lots
of minigames.
_________________________________________
On the 1/4 and 3/4 thing I chose 1/4 and 3/4 of 16.
____________________________________________

How is 4/6 larger than 3/5?

4/6 is 40 minutes when you cut the clock into 6 equal pieces.
3/5 is 36 minutes when you cut the clock into 6 equal pieces.