## Thursday, October 18, 2007

### Jeanine's Growing Post

3. 1/4 + 7/12 is obviously bigger, as you can see by the picture.

1/4 = 15 minutes and 7/12 = 35 minutes. 15 + 35 = 50 minutes

1/2 = 30 minutes and 1/6 = 10 minutes, therefor, only being 40 minutes when you add them together.

50 is larger than 40.

4.

5. We put in markers for everything we had to mark, obviously and we noticed that the markers that tell you how far you've gone are in the same places....

6. Alright, well, this fractions game is called Cookies For Grampy. Yes, I know it's absolutely un-radtastic. But that's besides the point. What's so great about this game you ask? It helps with addition, subtraction and multiplication of fractions.
What you do is drag pieces from the side and pull them onto the whole. After you drag one piece larger than half you have to type in the remaining pieces you need to get the whole in the little boxes. After you press okay it turns into a cookie in Grampy's bag. You are also timed as you do this. http://www.visualfractions.com/CookiesF.html <---linkage.

7. At a twelfth, sixth and third? Well, we went 60 divided by 12 is 5 so every 5 km there would be a marker for twelfths. Every six would be just doubling your answer because half of 12 is 6 and in fractions when you divide by two you times by two, so it would be ever 10 km's for a sixth marker. And every third is exactling the same, you times your answer for 6 by two so it would be ever 20 km's for a third marker. The pattern I noticed was that since you're doubling numbers, the markers are mostly together.

8. To find 1/4 of 16.
Well, you already know what half of 16 is. It's 8. So what you do to find 1/4 is you cut 8 in 1/2 as well. Which is 4. Also, you could just already know, because 4x4=16.
To find 3/4 of 16.
You already know what 1/4 is so you times that by three.
So, 4x3=12 therefor 3/4 of 16 is 12.

9. 1/4+1/5<>

In monaaaaay.
1/4 = 25 cents + 1/5 which = 20 cents = 45 cents
3/4 = 75 cents+1/2 which equals 50 cents = \$1.25

#### 1 comment:

Scoring Guide

Title 1/1

Label 1/1

Question 3 5/5

Question 4/5 2/3

Question 6 5/5

Question 7 3/3

Question 8 5/5

Question 9 5/5

Question 10 7/7

Total 34/35

I give myself 34/35 because I think I explained myself quite well.