11th slide... How many subs you need for 120 people... 120 ÷ 2 = 60 60 people, 180 people, 180 x 2 = 360.. or you can draw a rectangle and divide it into 2 pieces, each piece is worth 60 and that would equal to 360...
One way to turn Mixed Fractions to an Improper fractio is that you times the denominator by te whole number and add the numerator and you put the sum of that over the original denominator Eg. 4 1/4 = 4 x 4 = 16 + 1 =17/4
**On the 11th Slide the pattern i noticed was: You take the number of people there are and you times that by three and that number goes over the denominator of four Eg. 120 x 3 = 360 = 360/4 or 90
I chose the 11th slide. For 120 people you would need 90 subs because if you know how many subs there are for 12 people which is 9 subs all you need to do then is multiply 9 subs by 10 because 12 people is 10 percent of 120 people.
Also another way to fnd out is each person just gets 3/4 of a sub so you can just figure out 3/4 of the people and thats how many subs you need.
for the 11th slide: how many subs do you need for 120 people ,60 people , and 48 people .
1. for this i did 120 x 3 because the 120 people x the number of 1 sub some gets . which equals 360 . then you have to divide 360 by 4 because you have to divide how many times you have to cut the sub . so its (120 x 3) / 4 = 90 subs . (48 x 3) / 4 = 36 subs (45 x 60) / 4 = 45 subs
1/6 is 10 minutes on a clock. 3/6 is 30 min. then when you add those together you get 40 min. 1/4 is 15 minutes. 2/4 is 30 minutes. then when you add them together you get 45 min. 45 > 40 that is why 1/4+2/4 is grater 1/6+3/6
7/12 + 1/6: using the clock method, 7/12 = 35 minutes. (cut the clock into 12 equal pieces) 1/6 on the clock is 10 minutes. (cut the clock into 6 equal pieces) so: 35 min. (7/12) + 10 min. (1/6) = 45 minutes. (3/4)
3/4 + 1/10: using the clock again, 3/4 on the clock is 45 minutes. (cut into 4 equal pieces, shade 3 pieces out of the 4) 1/10 on the clock is 6 minutes. (60 minutes / 10 pieces = 6 minutes) so: 45 minutes (3/4) + 6 minutes (1/10) = 51 minutes
*3rd Slide . 2/5 + 2/10 is smaller than 1/6 + 2/3 .
for 2/5 + 2/10 , you could make the demnominators the same . so you change 2/5 into 4/10 because you did 2 x 5 to make ten , then you do 2 x 2 to make 4 .
that's easier because all you have to do to make 10 into 60 is to times it by 6 . so you also have to do it to the numerator .
So...... 4 x 6 = 24 2 x 6 = 12
altogether = 36 minutes .
2/5 + 2/10 = 3/5
-----------------------------------
for 1/6 + 2/3 , you do the same thing = make the denominators equal . so you turn 2/3 into 4/6 . then all you have to do to both d's is times it by 10 . and wat you do to the d, you do also to the n .
For every person that you add you add 3 to the numerator and you leave the fiur as a four. And that is how you get your im proper fraction. To get your proper fraction you just divde yournumerator by your denomenator
14 comments:
11th slide...
How many subs you need for 120 people...
120 ÷ 2 = 60 60 people, 180 people, 180 x 2 = 360.. or you can draw a rectangle and divide it into 2 pieces, each piece is worth 60 and that would equal to 360...
For the 11th slide:
How many subs do you need for 120 people is 360. Why? I found a pattern.
For 10 people you need 30, so if you multiply 10 by 3, so you get 30. Which means you need 30 subs.
For 20 people, you do the same thing.
20 x 3=60 subs needed.
For 30 people- 30 x 3= 90 subs needed.
So for 120, you need 360!!
120 x 3= 360 subs needed
11th slide...
120 = 360
Because if you multiply the people by 3 you get the answer.
120 x 3= 360/4
4 is always the denominator...
**On the fifth slide:
One way to turn Mixed Fractions to an Improper fractio is that you times the denominator by te whole number and add the numerator and you put the sum of that over the original denominator
Eg. 4 1/4 = 4 x 4 = 16 + 1 =17/4
**On the 11th Slide the pattern i noticed was:
You take the number of people there are and you times that by three and that number goes over the denominator of four
Eg. 120 x 3 = 360 = 360/4 or 90
2nd slide :)
5/12+1/12 is larger than 1/3+1/12
If you look at it as a clock...
5/12 = 25 minutes
+
1/12 = 5 minutes
= 30 minutes
1/3 = 20 minutes
+
1/12 = 5 minutes
= 25 minutes.
the first one is obviously larger.
I chose the 11th slide.
For 120 people you would need 90 subs because if you know how many subs there are for 12 people which is 9 subs all you need to do then is multiply 9 subs by 10 because 12 people is 10 percent of 120 people.
Also another way to fnd out is each person just gets 3/4 of a sub so you can just figure out 3/4 of the people and thats how many subs you need.
for the 11th slide:
how many subs do you need for 120 people ,60 people , and 48 people .
1.
for this i did 120 x 3 because the 120 people x the number of 1 sub some gets . which equals 360 .
then you have to divide 360 by 4 because you have to divide how many times you have to cut the sub .
so its (120 x 3) / 4 = 90 subs .
(48 x 3) / 4 = 36 subs
(45 x 60) / 4 = 45 subs
In the slide 10, it tells a questions about slide 9. The patterns I see is the denominators on every fraction each have the # 4
1st slide 1/4+2/4 > 1/6+3/6
1/6 is 10 minutes on a clock. 3/6 is 30 min. then when you add those together you get 40 min.
1/4 is 15 minutes. 2/4 is 30 minutes. then when you add them together you get 45 min.
45 > 40
that is why
1/4+2/4 is grater 1/6+3/6
120 = 360
Because if you multiply the people by 3 you get the answer.
120 x 3= 360/4
4 is always the denominator...
on the eleventh slide.
jb .
slide 4:
7/12 + 1/6 < 3/4 + 1/10
7/12 + 1/6:
using the clock method, 7/12 = 35 minutes. (cut the clock into 12 equal pieces) 1/6 on the clock is 10 minutes. (cut the clock into 6 equal pieces)
so:
35 min. (7/12) + 10 min. (1/6) = 45 minutes. (3/4)
3/4 + 1/10:
using the clock again, 3/4 on the clock is 45 minutes. (cut into 4 equal pieces, shade 3 pieces out of the 4) 1/10 on the clock is 6 minutes. (60 minutes / 10 pieces = 6 minutes)
so:
45 minutes (3/4) + 6 minutes (1/10) = 51 minutes
*3rd Slide .
2/5 + 2/10 is smaller than 1/6 + 2/3 .
for 2/5 + 2/10 , you could make the demnominators the same . so you change 2/5 into 4/10 because you did 2 x 5 to make ten , then you do 2 x 2 to make 4 .
that's easier because all you have to do to make 10 into 60 is to times it by 6 . so you also have to do it to the numerator .
So......
4 x 6 = 24
2 x 6 = 12
altogether = 36 minutes .
2/5 + 2/10 = 3/5
-----------------------------------
for 1/6 + 2/3 , you do the same thing = make the denominators equal . so you turn 2/3 into 4/6 .
then all you have to do to both d's is times it by 10 . and wat you do to the d, you do also to the n .
So .....
1 x 10 = 10
4 x 10 = 40
altogether = 50 minutes
For every person that you add you add 3 to the numerator and you leave the fiur as a four. And that is how you get your im proper fraction. To get your proper fraction you just divde yournumerator by your denomenator
Post a Comment