Thursday, October 18, 2007

Jessica Q's First Growing Post

3.





1/4 + 7/12 is larger than 1/2 + 1/6 because, 1/4 on the clock is 15 minutes, & 7/12 is 35 minutes.
15 minutes + 35 minutes = 50 minutes (10/12)
1/2 on the clock is 30 minutes, & 1/6 on the clock is 10 minutes.
30 minutes + 10 minutes = 40 minutes. (4/6 or 40/60)



4.

5.
a.
all of the stops ended at the finish line.
b. we used the "clock method" to find out how many km each stop was.
c.

6. http://www.mrnussbaumgames.com/pizza_game/index.html
this game is fun because, you have to satisfy your customers by making their pizza order.
for example: if they say they want an extra small pizza (which is $4.00 = 4 slices) and they want "1/4 bacon, 1/4 pepperoni, 1/2 mushroom" you have to put that on their pizza.

7.we divided 60 (60 km) by twelve, six, and three. the patterns i saw were, about every 2ND marker, there were points that were at the same place.

8. 1/4 into 16 is 4 because, 16 divided by 4 = 4. 3/4 into 16 is 12 because, since 1/4 into 16 is 4, you just have to multiply 4 by 3 (3/4) which equals 12.

9. 1/2 + 1/3 does not equal 2/5
to answer this question, you can use money to make it easier. 1/2 of 100 (happy number) would be 50 & 1/3 would be 75. 1/5 of 100 would be 20(x2=40) 40 cents.

2/5 = 40 cents
1/2 + 1/3 = 75 cents

^^NOT EQUAL !

2 comments:

david.8.16* said...

Good job on your growing post =] You kept it straight to the point and made it so people could really understand.

Title 1/1
Label 1/1
Question 3 5/5
Question 4/5 3/3
Question 6 5/5
Question 7 3/3
Question 8 5/5
Question 9 5/5
Question 10 7/7
You have your title, labels, finnished all the questions and made them understandable and simple, And i gave you full marks on number 10 because you are currently marking mine and i know you'll mark yours right after because you asked me where to put it . . . anyway good job and 35/35 =]

jessica.q said...

Scoring Guide

Title 1/1
Label 1/1
Question 3 5/5
Question 4/5 3/3
Question 6 5/5
Question 7 3/3
Question 8 5/5
Question 9 5/5
Question 10 7/7

Total 35/35

I gave myself a 35 because, i explained how i got my answer and how to get the answer to the questions clearly. Like what david said, I kept it straight to the point and made it so people could understand.