1/2)Cedric's growingpost, fractions

3) 1/2 + 1/6 or 1/4 + 7/12?

1/4 + 7/12 is bigger than 1/2 + 1/6.

In a clock 1/14 is 15 minutes and 7/12 is 35 minutes, so if you add 15 + 35 you get 50 (minutes).

For 1/2 is 30 minutes and 1/6 is 10 minutes. Add them up and you get 40 minutes.

50 minutes (1/14 + 7/12) is bigger than 40 minutes (1/2 + 1/6).

Another way to do this is: Divide 60 by the denominator and you get the minutes.

(Example) 60 divided by 2 = 30 and 60 divided by 6 = 10.

Here is a picture. GO BUNNY GO!!

() ()

(= . =)

<( . )>

c)((")(")

-----------------------------------------------------------------------------------------------

4/5)Rico and I's Bike Race thing:

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Part 2:

6) This game is a very good game for fractions and its called 'Find Grampy". It makes you think about what fraction out of what fraction it's out of. The Great Math Fraction game

7)For the bike race, Rico and I found the if you divide the total KM by the denominator of the fraction your doing you get the answer. 60 divided by twelfth, sixth and a third = fifth,tenth, and twentieth. That means you shade in the 5, 12 times and the ten six times and the third 20 times.

I also noticed that you don't really need to include the 12 and the 6 because the 3 goes into both of them. I think the 12 and the 6 just gets you confused.

8)To find a 1/4 (quarter ) and 3/4 of a number is dividing the number by denominator and multiplying that answer by the numerator.

Lets take 16 for example. 16 divided by 4 = 4 x 1 = 4. Which is 4/16 or 1/4

4 x 3 = 12. Which is 12/16 or 3/4.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Final Task:

9) My own fraction:

3/4 + 1/2 does not equal 4/6.

If you think of the clock, 3/4 is 45 minutes and 1/2 is 30 minutes so add 45 + 30 minutes and you get 75 minutes (1 hour and 15 minutes).

4/6 is 40 minutes because if you multiply 6 by 2 and 4 by 2 you get 8/12 and 8 on the clock is 40 minutes.

## Thursday, October 18, 2007

Subscribe to:
Post Comments (Atom)

## 2 comments:

Scoring Guide

Title 1/1

Label 1/1

Question 3 5/5

Question 4/5 3/3

Question 6 5/5

Question 7 2/3

Question 8 4/5

Question 9 5/5

Question 10 7/7

Total 33/35

Its actually out of 35 not 40.

------------------Signature-------

I THOUGHT THIS WAS MATH!!

Hey Cedric its suppost to be "Cedric's First Growing Post" for your title

You were also suppost to lable it "fractions,growingpost"(it shows up at the bottom of the post)

Title 0/1

Label 0/1

Question 3 5/5 ( should move picture ontop of answer)

Question 4 4/5 0/3 (Where's the 2 things that tells us what u did on your bike race thing)

Question 6 4/5

Question 7 3/3

Question 8 5/5

Question 9 5/5

Question 10 6/7

Total 32/40

What the heck now it adds up to 40

Post a Comment